Efectele florii de liliac asupra organismului

Benefits-Of-Lilac-Essential-Oil-1024x478

Supranumită „floarea memoriei”, provenind din părțile Europei de Est și Persiei, inrudită cu măslinul și iasomia, floarea de lilac este cunoscută în mod deosebit pentru parfumul său.

„Liliacul semnifică misterul iubirii, care poate face ca o persoană să uite de sine în dragostea pentru altul. De aceea, în funcție de culorile sale, liliacul poate să transmită mesaje de dragoste sau sentimente prietenești.” (gradinamea.ro)

În trecut, florile de liliac erau înghițite pentru a scăpa de viermii paraziți din intestine. Au fost de asemenea utilizate în tratamentul malariei. În secolul al 19-lea, în mod deosebit  în America (unde ajunsese odată cu imigranții europeni), liliacul a fost folosit de medici pentru a trata febra, pentru calmarea anxietății si ca tonic.

Planta a devenit populară în Anglia în timpul domniei regelui Henric al VIII, apărând pentru prima dată în presa scrisă într-un inventar realizat de Oliver Cromwell în Norwich. Nu a durat mult timp după aceea pentru ca liliacul să câștige popularitate pentru parfumul său dar și pentru beneficiile medicale pe care le conținea.

Unii botaniști ai zilelor noastre folosesc încă uleiul de liliac pentru a trata afecțiuni ale pielii, cum ar fi erupții cutanate, arsuri solare și tăieturi sau zgârieturi minore.

În România florile de liliac au o simbolistică păstrată din generație în generație. Se spune că “florile galbene semnifică o neliniște referitoare la sentimentele iubitei și, prin urmare, necesită în mod obligatoriu un răspuns lămuritor. Florile roz sunt interpretate ca un reproș iar cele mov sau lila-violet, folosite mai ales în cadrul logodnei, ca o mărturisire a încrederii. Liliacul mai este și un simbol al atracției irezistibile, de aceea tradiția populară spune că trebuie purtat de fetele care vor să se căsătorească pentru a chema ursitul.” (stireazilei.com)

liliac-mare-1-1024x839
 

Comentariul Tau