Cetatea Feldioarei își deschide porțile la vară

cetatea-feldioarei-in-reabilitare-pana-in-2016-0

Primarul comunei Feldioara, Sorin Taus, a anunţat că, până în data de 30 iunie. se vor finaliza lucrările de reconstrucţie a Cetăţii Feldioarei.

„Vreau să mulţumesc consilierilor judeţeni, celor doi preşedinţi de la Consiliul Judeţean, Aristotel Căncescu şi Adrian Veştea, care s-au implicat şi ne-au ajutat pentru acest proiect foarte important pentru judeţul nostru, pentru România, până la urmă, pentru că această cetate trebuie valorificată şi redată circuitului turistic. Noi am creionat o strategie de dezvoltare a comunei Feldioara pe turism, pentru că avem foarte multe monumente în localitatea noastră, pentru că mai avem biserica fortificată din sec. al XIII-lea, biserica fortificată de la Rotvbav, din sec. XIII,  unde, din păcate, turnul s-a prăbuşit, dar sperăm, în colaborare cu Biserica Evanghelică, să depunem un proiect pentru a-l reface cu fonduri europene, avem biserica ortodoxă, avem monumentul studenţilor saşi unde a murit Michael Weiss, în bătălia de la 1612. Toate acestea fac să pună Feldioara pe o hartă turistică naţională şi chiar de interes internaţional”, spune primarul Sorin Taus.

Pe de altă parte, festivalul „Trandafirul din Cetate” revine anul acesta în Cetatea Feldioarei. A doua ediție a Festivalul Trandafirul din Cetate va avea loc în perioada 7-9 aprilie 2017, de această dată într-o nouă locație, în Cetatea Feldioarei. Pentru această ediție, pe lângă un nou spațiu de desfășurare, se pregătesc și alte surprize legate de participare, formatul festivalului, categoriile de concurs, premii etc.

http://newsbv.ro

 

Comentariul Tau