Legatura dintre scrisul de mâna si sanatatea mintala

200373113-001

Traim intr-o epoca in care calculatorul, smartphone-ul sau tableta inlocuiesc tot mai mult scrisul clasic cu un pix si o hârtie. Chiar si simplele notite pot fi acum inregistrate prin intermediul nenumaratelor aplicatii disponibile.

Desi majoritatea dintre noi probabil rar mai scrie câte ceva de mâna, sunt tot mai multe bloguri si articole care subliniaza importanta scrisului de mana pentru productivitate si dezvoltare personala.

Abilitatea de invatare se dezvolta când scrii de mana.

Un studiu a descoperit ca studentii care luau in clasa notite scrise de mâna reuseau sa invete mai mult decat cei care isi tastau notitele pe laptop. Cercetatorii au testat memoria datelor notate, gradul de intelegere a conceptelor si abilitatea lor de a generaliza si de a gasi logica in ceea ce studiau.

Studentii care luau notite pe laptop reuseau sa scrie mai mult cantitativ, insa cei care scriau de mâna manifestau o mai buna intelegere a conceptelor din materialul predat, comparativ cu cei care isi luau notitele pe laptop. Studentii care scriau de mâna reuseau si sa aplice mai bine ceea ce invatasera.

articol intreg

viataverdeviu.ro

 

Comentariul Tau